Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /wp-content/plugins/q-and-a/inc/functions.php on line 252
Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 0
Kluski gryczano-jaglane ze szpinakiem bez jaj, mąki, mleka i innych dodatków
2013-06-05 17:36:00
Ingredients
- kasza gryczana nieprażona
- kasza jaglana uprażona
- kilka ziemniaków
- garść szpinaku
- olej lub masło klarowane
- kolendra mielona
- kminek indyjski
- papryka
- sól
Instructions
Ugotować ziemniaki i obie kasze (w osobnych garnkach). Gorące przepuścić przez maszynkę do mięsa. Posolić. Dodać do smaku oliwę lub klarowane masło i przyprawy. Szpinak poddusić na wodzie i dodać do masy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować masę z kaszy, tak aby powstał placek o grubości ok. 2 cm. Zostawić do zastygnięcia. Pokroić na paski o szerokości ok. 3-4 cm. Wykrawać ukośne kopytka. Kluseczki podgrzać w piekarniku. Podawać okraszone podsmażoną cebulką lub klarowanym masłem.
Notes
Odpowiednie dla diety bezglutenowej, bezlaktozowej, bezmlecznej, bezcukrowej, odkwaszającej (pH) (podane z warzywami), wegetariańskiej i wegańskiej.
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/
OFF
05
cze
Posted:
czerwiec 5, 2013 środa at 3:36 pm