Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /wp-content/plugins/q-and-a/inc/functions.php on line 252
Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 0
Sos szparagowo-selerowy
2013-05-13 13:19:08
Odpowiedni dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, bezlaktozowej, bezcukrowej, wegetariańskiej i wegańskiej
Ingredients
- wiązka zielonych szparagów
- pół selera
- ząbek czosnku
- garść ugotowanej cieciorki
- sól
Instructions
Szparagi i seler ugotować na parze. Czosnek posiekać i usmażyć. Główki szparagów odciąć. Łodygi szparagów połączyć z uduszonym selerem. Zmiksować. Połączyć z usmażonym ząbkiem czosnku. Dodać odrobinę wody. Poddusić. Posolić. Zmiksować. Wymieszać z ugotowaną i odsączoną cieciorką. Po nałożeniu na talerz sos posypać główkami szparagów. Sos stanowi wspaniały dodatek do różnych dań u nas były to kotleciki z grochu, ziemniaki, surówka ze szpinaku i rzodkiewki, surówka z marchewki z jabłkiem i kapustą pekińską i sałata.
Notes
Według Medycyny Chińskiej szparagi zalicza się do smaku gorzkiego. Osoby niedoborowe, marznące, osłabione, szczupłe, nerwowe i wysuszone nie powinny zbyt często spożywać szparagów, selera ani żadnego innego gorzkiego pożywienia.
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/
OFF
13
maj
Posted:
maj 13, 2013 poniedziałek at 11:20 am