Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /wp-content/plugins/q-and-a/inc/functions.php on line 252
Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 0
Mniszkowa zupa regenerująca wątrobę
2013-05-05 21:05:26
Odpowiednia dla diety odkwaszającej (pH), bezglutenowej, bezlaktozowej, bezmlecznej, owocowo-warzywnej (dąbrowskiej), bezcukrowej, niskowęglowodanowej, wersja wegańska i wegetariańska.
Ingredients
- 30 dag liści młodego szczawiu,
- 20 dag młodych liści mniszka lekarskiego,
- bulion warzywny,
- 1 ziemniak lub odrobina kuzu albo mąki ziemniaczanej
albo pół żółtka
- 1 łyżka masła klarowanego lub nierafinowanego oleju
- sól, pieprz
Instructions
Liście mniszka dokładnie opłukać. Usunąć jasne twarde części. Zalać dobrze osoloną wodą i odstawić na pół godziny. Następnie opłukać szczaw. Usunąć twarde łodygi.
W tym czasie do wrzącego bulionu dodać ziemniak i ugotować go na półtwardo. Dodać pieprz. Zamieszać. Posolić. Liście poszatkować i lekko poddusić na łyżce klarowanego masła. Dodać do bulionu. Gotować jeszcze 10-15 min.
Notes
Zamiast ziemniakiem, zupę można lekko zagęścić kuzu, odrobiną mąki ziemniaczanej albo rozbełtanym w bulionie żółtkiem. Po wystygnięciu zupę miksujemy. Można podawać z congee ryżowym, udekorowaną listkami szczawiu.
Ekopensjonat - wczasy detox, warsztaty rozwojowe, obozy konne wege http://www.ekopensjonat.pl/
OFF
05
maj
Posted:
maj 5, 2013 niedziela at 7:05 pm